Basmele devin realitate în Bled, Slovenia

Plecând în excursii optând pentru locații mai puțin cunoscute are întotdeauna acest sentiment unic de fior și entuziasm. Slovenia este exemplul perfect de destinație pe care doar câteva persoane pe care poate le cunoașteți au vizitat-o deja în timpul vieții lor. Și chiar în inima Sloveniei, vei găsi cea mai magică comoară a ei, nimeni altul decât Bled.  

Bled este lacul verde smarald, presărat cu o insulă minusculă în centru și înconjurat de Alpii Iulieni. Acest peisaj asemănător unui basm este adesea numit unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Dintr-o singură privire, Bled vă va captiva cu farmecul său atrăgător, care este irezistibil pentru majoritatea oamenilor.  

Dar aici veți găsi mai multe decât lacul în sine și cea mai emblematică imagine a Sloveniei. Acesta este motivul pentru care tot mai mulți oameni caută cele mai bune proprietăți imobiliare din Bled, Slovenia doar pentru a se bucura de frumusețea magică a locului pentru totdeauna. 

Bled este lacul verde smarald, presărat cu o insulă minusculă în centru și înconjurat de Alpii Iulieni.

Bled, Slovenia, locul ideal pentru oamenii în căutarea aventurii

Pe vremuri, un orășel fermecător era situat pe un lac împodobit cu lebede sălbatice care înotau în lacul albastru strălucitor, unde se află o insulă plutitoare împodobită cu copaci, cu o turlă înaltă albă a bisericii. 

Orașul care arăta și se simțea ca ieșit direct dintr-un basm este nimeni altul decât Bled, Slovenia. Locul este atât de pitoresc încât veți crede că ați ajuns într-o carte de povești cu cavaleri și castele. Din câte știți, probabil că într-o altă viață ați ajuns la locul respectiv. 

Orașul stațiune Bled se găsește pe lacul Bled, în regiunea de nord-vest a Sloveniei. Frumusețea sa incontestabilă este motivul principal pentru care acum a devenit nu doar o atracție majoră în rândul turiștilor, ci și o destinație de nuntă preferată pentru cupluri.  

Bled este, de asemenea, considerată destinația ideală pentru toți aventurierii și amatorii de experiențe în aer liber. Are o listă lungă de programe de aventuri pe care le puteți face în aer liber. Când vă cumpărați o proprietate imobiliară din Slovenia în Bled și vă mutați definitiv acolo, nu vă veți plictisi niciodată deoarece puteți merge la înot, să faceți scufundări, ciclism, pescuit, să mergeți cu caiacul, să faceți speologie, călărie, să jucați golf, să mergeți cu balon, să faceți alpinism, geocaching, bellyaking, canotaj, tubing, canotaj, rafting, săniuș de vară, să mergeți tiroliană și, bineînțeles, glamping! 

Dar aici veți găsi mai multe decât lacul în sine și cea mai emblematică imagine a Sloveniei. Acesta este motivul pentru care tot mai mulți oameni caută cele mai bune proprietăți imobiliare din Bled.

Vedeți, aceasta este o listă foarte lungă de activități pe care le puteți încerca, care cu siguranță vă vor ține ocupați, dar acestea sunt doar lucrurile pe care le puteți face în timpul verii. Dar doar pentru că vremea de afară începe să se răcească nu înseamnă că aventurile voastre în Bled se vor termina. Din contră.  

Odată ce temperatura începe să scadă și zăpada acoperă solul, ieșiți din casa din Bled pentru a face snowboarding și schi alpin, săniuș, snowboarding, schi fond și alpinism pe gheață. Puteți chiar să mergeți la sala de sport pentru curling, evenimente de patinaj artistic, competiții de hochei pe gheață și multe altele.  

Desigur, pitorescul Lac Bled va fi întotdeauna atracția majoră a acestui oraș idilic. Cu apele sale termale și blânde de albastru safir, pasionații de scufundări se vor distra cu siguranță înotând până la sfârșitul toamnei.  

Cu stânci luxuriante având în vârf un castel, există o potecă către gondola sau barca cu vâsle care vă va duce la Biserica Adormirii Maicii Domnului, situată pe Insula Bled, chiar în Lacul Bled. Odată ajunși acolo, nu uitați să sunați clopoțelul dorințelor și să aștepți ca dorința să vi se împlinească.  

La fel ca și alte părți ale Sloveniei, localitatea Bled este cunoscută fiind foarte sigură, cu o rată scăzută a criminalității. Datorită dimensiunii sale mici, există și un număr destul de mic de locuri de muncă în zonă și, în funcție de industria specifică, va fi probabil necesar să aveți cunoștințe de slovenă.  

Orașul care arăta și se simțea ca ieșit direct dintr-un basm este nimeni altul decât Bled, Slovenia.

Cum a ajuns Bled ceea ce este azi 

Bled, cu frumusețea sa naturală incontestabilă, nu a eșuat niciodată să atragă turiști din toată lumea de multe secole. Mii de pelerini din Austria, Carintia, Carniola, Friuli, litoralul sloven și Styria au locuit în biserica insulei. Polimaticul și aristocratul local al lui Carniola, Janez Vajkard Valvasor, a scris „Gloria Ducatului de Carniola!” în 1689 și a descris izvoarele termale din Bled.  

Arnold Rikli, un naturopat din Elveția, a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea Bled ca stațiune de sănătate în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. A fost în anul 1855 când Rilkli a înființat un institut de vindecare naturală.  

Tratamentele de sănătate de la Rikli au inclus ape naturale, o dietă vegetariană, băi minerale naturale reci, băi minerale naturale calde, băi de aburi, băi de soare, activitate fizică și nuditate. Când a venit în 1895, Rikli a înființat și prima stațiune de destinație chiar lângă lac.  

Veți putea vedea minunăția acestei stațiuni Rikli chiar din ruinele de pe țărm. Deși există planuri în curs de desfășurare pentru restaurarea clădirilor, pentru moment, acestea continuă să fie rămășițe scheletice ale trecutului glorios.  

Bled este, fără îndoială, unul dintre acele locuri rare din lume care pare să aparțină mai mult unui vis decât vieții reale. Locul are această frumusețe suprarealistă unică, care nu poate fi niciodată exagerată, de la apa albastră sclipitoare până la insula fermecătoare și biserica la fel de atractivă de pe ea, și toată frumusețea naturală care o înconjoară, care este o sărbătoare minunată pentru ochi.  

Fără îndoială, Bled este o comoară a lumii și locul ideal pentru cei care au mâncat în căutarea următoarei destinații de neuitat și de neratat.  

Și dacă doriți să aveți toate aceste locuri frumoase chiar la ușa dvs., găsirea imobilului perfect în Bled, Slovenia pentru dvs. este cu siguranță una dintre cele mai bune decizii pe care le veți lua vreodată în viața ta.  

Vestea bună este că există o selecție interesantă de proprietăți imobiliare în Bled, care așteaptă doar cumpărătorul potrivit să le ia. 

Cumpărătorii norocoși se pot bucura de a trăi în aceste proprietăți în timp ce sunt înconjurați doar de cele mai panoramice scene pe care nu le veți vedea sau găsi niciodată în altă parte din lume.  

Postări din aceeași categorie:

Previous post Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de suporturi pentru plafon
Next post Ghidul complet al mașinilor de tuns gard viu