Cât de mult rezistă cauciuzurile?

Cauciucurile auto pentru vara

Da, tipul de mașină pe care sunt puse cauciucurile joacă un rol important când vine vorba de durata lor de viață.

Cauciucurile camioanelor și SUV-urilor tind să fie supuse unor greutăți mai mare decât cauciucurile unui sedan. Asta înseamnă că dacă nu folosiți tipul de cauciucuri potrivit pentru mașina voastră, ele se vor uza mai repede decât ar fi normal. 

Există și cazuri în nu e tocmai clar de ce cauciucurile unui anumit model de mașină rezistă maim ult decât cele ale unui alt model. Studiile au demonstrate că la unele modele de Honda CRV cauciucurile s-au deteriorate mai repede, iar asta mărește riscul producerii unui accident sau riscul de a se sparge.

Marca

Anvelopele obișnuite au fost concepute pentru a-și îndeplini sarcina până la 90000 KM rulați. Există producători de anvelope care oferă o garanție de până la 120.000 KM sau mai mult, ceea ce arată încrederea în ceea ce privește proiectarea, ingineria și tehnologia din spatele cauciucurilor lor. Există, de asemenea, cauciucuri care pot fi utile până la doar 48000 KM.

Cauciucurile de iarnă pentru mașini
Cauciucuri auto pentru iarna

Tipul specific de cauciucuri pe care le cumpărați va juca, de asemenea, un rol important în longevitatea lor. De exemplu, anvelopele cu performanțe ultra ridicate pot rezista aproape jumătate din numărul de mile comparativ cu anvelopele de familie. În plus, anvelopele de iarnă și de vară și cele pentru toate anotimpurile (mai multe pe site-ul Silux) se vor lăuda cu ratinguri diferite pentru îmbrăcăminte de rulare, astfel, durata lor de viață este, de asemenea, diferită.  

Locul în care locuiți

În afară de vehiculul dvs. și de producătorul de anvelope, locul în care vă conduceți de obicei mașina este unul dintre principalii factori pe care ar trebui să-l luați în considerare dacă doriți să știți cât timp pot rezista anvelopele. Uzura anvelopelor va varia în funcție de terenul specific pe care conduceți, precum și de regiunea în care locuiți.

12 dintre cele mai bune anvelope auto pentru conducerea zilnică, testate și revizuite.

Dacă temperaturile sunt scăzute, va exista o presiune mai mică asupra anvelopelor, care poate duce la subinflație, la apartamente și, în cele din urmă, la condiții de condus periculoase. Între timp, temperaturile extrem de ridicate pot face ca drumurile să se încălzească, ceea ce poate crea mai multe fricțiuni între drum și anvelope.

Postări din aceeași categorie:

Ochelari pentru bărbați Previous post Tipuri de bază de ochelari
Pompă de căldură Next post De ce aveți nevoie de o pompă de căldură?