Ce este Găzduirea Web și cum funcționează

Înțelegerea bine a găzduirii web este o parte importantă a pregătirii dvs., în special pentru stabilirea prezenței dvs. online. Dacă scopul tău este să începi să construiești site-uri web profesional, cauți pe cineva care să-l creeze pe al tău pentru tine sau doar vrei o idee mai bună despre cum funcționează acestea, răspunde la întrebarea „Ce este găzduirea site-ului?” este un prim pas important. 

În zilele noastre, crearea unui site web este mai ușoară și mai accesibilă ca niciodată, dar este vital să cunoașteți elementele de bază la locul de muncă. 

În primul rând, să vorbim despre cum funcționează, urmat de o privire la unele dintre cele mai bune servicii de găzduire web cu note despre ceea ce ar trebui să vă așteptați de la un furnizor. 

Înțelegerea bine a găzduirii web este o parte importantă a pregătirii dvs., în special pentru stabilirea prezenței dvs. online.

What is web hosting?

Definiția găzduirii web: oferă un loc sigur pentru a stoca conținut online. Codul, imaginile, videoclipurile și textul care alcătuiesc un site web trebuie să fie stocate undeva. Fără un depozit digital stabil, niciunul dintre noi nu ar putea accesa în mod constant conținutul de pe web. Acest lucru face ca găzduirea să fie una dintre cele mai critice părți ale dezvoltării unei prezențe online pentru oricine, de la companii mari până la conturi personale la scară mică. 

Găzduirea web permite utilizatorilor să stocheze conținut în afara site-ului, reducând costurile de stocare locală și amprenta fizică asociată. De asemenea, facilitează construirea unei prezențe web cu adevărat de durată, cu beneficii încorporate, cum ar fi backup-uri pentru securitate și asistență. 

Uneori, găzduirea web are loc local prin computere personale sau servere, dar furnizorii terți bazați pe cloud sunt utilizați mai frecvent. Odată ce începeți să căutați un serviciu de găzduire, ar trebui să puteți găsi o gamă largă de opțiuni gratuite și plătite de luat în considerare. 

Cum pot începe un site web cu găzduire web simplă? 

Pentru a crea un site web, va trebui să coordonezi mai mulți pași, iar alegerea unui furnizor de gazdă web este doar unul dintre aceștia. 

Înregistrați un domeniu – îl veți cumpăra de la un registrator de nume de domeniu precum Domain.com, Bluehost, HostGator, GoDaddy sau Google Domain, pentru a numi câteva. Alegeți un nume unic pentru ca oamenii să își amintească mai ușor adresa dvs. IP (care este doar un șir de numere). Este mult mai ușor să vă amintiți „HP.com” decât „50.32.247.170”, de exemplu. Domeniul este același, indiferent cine îl achiziționează, dar prețul diferă pentru diferite servicii și suplimente. 

Definiția găzduirii web: oferă un loc sigur pentru a stoca conținut online.

Server de nume (DNS): sistemul de nume de domeniu este intermediarul care direcționează vizitatorii către site-ul dvs. la adresa IP corectă. De multe ori aceeași companie vă va oferi atât serviciile de înregistrare, cât și serviciile DNS, dar puteți alege să utilizați un alt DNS dacă doriți. Unele dintre cele comune sunt CloudFlare, OpenDNS, CleanBrowsing și Google Public DNS. 

Găzduire web: fișierele reale care alcătuiesc site-ul web se află pe un server administrat de compania de găzduire web. Din nou, aceasta poate fi aceeași companie ca registratorul și serverul DNS, sau puteți utiliza una diferită pentru această parte a procesului. Am analizat mai jos câteva companii de găzduire respectate. 

În orice caz, nu uitați să cumpărați un certificat SSl pentru protecția datelor în cadrul găzduirii dvs. web. 

Cum funcționează găzduirea web? 

Serviciile de găzduire web funcționează prin menținerea unor spații de stocare stabile și sigure. Deși gazdele web oferă mai mult decât stocarea de date, aceasta este o parte cheie a funcționalității lor. Gazdele stochează date pe hardware numit server web, care permite întreținerea și accesul ușor de către utilizatorii online. 

Fără o capacitate suficientă de gazdă și o întreținere adecvată, site-urile web ar putea avea un comportament neregulat. Acest lucru creează un proces care consumă mai mult timp pentru vizitatorii site-ului dvs., care, la rândul său, afectează vânzările afacerii dvs. și vă privează publicul de informații. 

Self-hosting

Există modalități de a vă construi propriile servere web cu software pentru computer, dar costurile pot fi de fapt mai mari decât cu o facilitate și un furnizor dedicat. De aceea, majoritatea utilizatorilor se bazează pe un serviciu terță parte care poate garanta anumite funcții și servicii 24/7. 

Companiile pot alege să găzduiască propriul site web pentru a păstra totul pe site, cu o investiție semnificativă în servere și forță de muncă. Acest lucru are sens pentru companiile mari. Pentru întreprinderile mici și mijlocii, totuși, furnizorii terți de găzduire web sunt o cale mult mai ieftină. 

Beneficiile includ accesibilitate continuă pentru utilizatori, securitate mai puternică împotriva hackerilor, întreținere de rutină și asistență tehnică pentru dvs. atunci când apar probleme neașteptate. În orice caz, nu uitați să cumpărați un certificat SSl pentru protecția datelor în cadrul găzduirii dvs. web. 

Postări din aceeași categorie:

Previous post Off-roadingul e o chestie banală
Next post O privire mai amănunțită asupra frânelor