Ce știți despre Echinacea Purpurea?

Povestea Echinacea Purpurea a început în secolul XVII

Echinacea Purpurea sau doar simplu echinacea mov, este o plantă originară din America de Nord descoperită în Statele Unite ale Americii. Este o plantă sălbatică care a devenit apropiată multor grădinar din îngreaga lume datorită florilor sale uluitoare și numeroaselor întrebuințări medicinale. Fiind ușor de crescut, echinacea se poate cumpăra peste tot în lume, fiind disponibilă în numeroase culori și soiuri.

O privire de ansamblu asupra plantelor de echinacea 

Numele de echinacea mov e potrivit pentru a descrie unele din plantele care aparțin de regnul Echinacea, însă nu toate au florile mov. Aceste plante au fost victima unei clasificări botanice incorecte care s-a descoperit abia recent în urma testărilor ADN.

Echinacea Purpurea are multe proprietăți utile
Echinacea Purpurea ca supliment alimentar

Clasificarea incorectă este o problemă înrădăcinată a tuturor familiilor și speciilor de flori. Inițial a fost clasificată ca făcând parte din familia Rudbeckia datorită existenței unui manuscris vechi unde echinacea mov a fost trecut ca făcând parte din această familie și nu din familia corectă Echinacea.

Echinacea sunt incluse în familia Asteraceae datorită florilor radiante ale acestui grup. Echinacea, numele speciei, provine din „chinos”, numele grecest pentru arici. Se datorează semințelor arscuțite pe care florile le lasă în urmă. Această perenă rizomatoasă poate atinge înălțimi între 28cm și 1,5m.

Aceste flori sunt mov, nu produc fructe și în formă de ace, având flori de culoare portocalie la centrul discului. Aceste plante sunt preferatele albinelor, fluturilor și chiar a păsărilor colibri.

Citeste si articolul urmator: Suplimentele Ginko Biloba pentru o sănătate mai bună

Medicina tradițională chineză încorporează de mii de ani utilizarea extractelor de ginko provenite din frunzele arborelui ginko biloba. Acesta este, de asemenea, cel mai des utilizat ca formă de fitoterapie în toată Europa.

Istoria Echinacei Mov

Povestea Echinacea Purpurea a început în secolul XVII într-o pădure din Sud-Estul SUA. Pe atunci, John Banister studia plantele originare din Virginia când a dat peste aceste flori. În 1796, el s-a hotorât să culeagă semințele acestor flori și să le expedieze în Anglia unde planta urma să devină o marcă a grădinilor Europene spre finele anilor 1800.

Diferite tipuri de flori au apărut în anii 1860 odată ce botaniștii germani au început să modifice specia și să dezvolte plantațiile deja existente. Echinacea nu a devenit foarte populară până în anii 1880. A primit premiul Planta Perenă a Anului în 1898.

Echinacea Purpurea
Flori Echinacea Purpurea

În ziua de azi, echiancea mov a devenit planta preferată a multor grădinari datorită programelor de înmulțire concepute conform teoriei care spune că Echinacea are capacitatea de a se altoi cu restul plantelor care fac parte din specie. Aceasta a deschis calea spre crearea florilor portocalii, galbene și albe care nu erau comune acestui grup de plante. Au fost create și soiuri cu floratură dublă. Puteți fi siguri că întotdeauna va exista soi care ar arăta minunat în grădina voastră.

Beneficiile și frumusețea echinaceei mov  

Echinacea Purpurea are o istorie lungă ca plantă medicinală. Se știe că indienii din America au folisit planta ca tratament pentru diferite afecțiuni înainte cu mult înaintea coloniștilor care au început să o folosească în anii 1800. Mulțumită istoriei îndelungate, cercetătorii au studia planta timp de multe decenii, obținând rezultate variate. Aici sunt câteva dintre beneficiile echinaceei mov.

Video: 9 beneficii ale Echinacea Purpurea – de la frig la cancer

Echinacea este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului imunitar, protejând organismul de gripă și răceală. Însă, devezile care susțin aceast fapt nu sunt suficiente. În 2014, s-au descoperit niște dovezi mai slabe care atestă capacitatea plantei de a trata și preveni gripa și răceala. Un alt studiu arată faptul că planta poate reduce severitatea și durata răcelilor comparat cu un placebo. Cu toate acestea, s-a menționat că aceste efecte nu sunt substanțiale.

Posibile efecte secundare 

Cercetările au demonstrat că Echinacea sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, deși există câțiva care pot avea simptome precum greață, dureri de stomac, amețeală și dureri de cap. În cazuri rare, unii oameni pot avea reacții alergice severe, mai ales acele persoane care sunt alergici la margarete, gălbenele, cizanteme și zmeură. Persoanele care folosesc medicamente imunosupresoare, au astm sau alergeii, care folosesc tamoxifen, urmează să aibe intervenții chirurgicale asupra pleapelor, alăptează sau sunt însărcinate, ar trebui să evite Echinacea.

Planta mai poate interfera și cu anumite medicamente. Consultați-vă întotdeauna cu medicul în cazul în care aveți o afecțiune medicală sau urmați un tratament pentru a vă asigura că este în regulă să folosiți planta.

Mod de preparare și dozaj

Nu există niciun dozaj zilnic recomandat atunci când este vorba despre utilizarea echinaceei. Aceasta se vinde în ceaiuri, tincturi și capsule. De asemenea, puteți cumpăra saci de ceai cu frunze sau ceai în majoritatea magazinelor de naturiste Vegamega și magazine online. Mai jos găsiți pașii pentru prepararea ceaiului cu frunze din Echinacea.

  1. Puneți frunzele, rădăcinile și florile plantei în ceainic. Asigurați-vă că sunt spălate.
  2. Fierbeți puțină apă și lăsați-l să stea timp de 1 minut pentru a scădea ușor temperatura.
  3. Turnați 8 uncii de apă peste bucățile din ceanic.
  4. Lăsați ceaiul să stea cât timp doriți. De obicei el trebuie să stea mai mult în comparație cu ceaiurile tradiționale care pot sta și până la 15 minute.
  5. Strecurați ceaiul pentru a îndepărta frunzele, rădăcinile și florile.
  6. Gustați puțin înainte de a o bea. Puteți adăuga ghimbir, miere și alte arome. De asemenea, puteți experimenta cu diverse arome pentru a găsi combinația care vă place cel mai mult.

Cum să cumpărați suplimente cu echinacea

Majoritatea studiilor asupra efectelor pe care le are Echinacea Purpurea folosesc de cele mai multe ori extractul din plantă și nu din ceai. Din păcate, consumatorii nu pot verifica eficacitatea sau calitatea ceaiurilor sau suplimentelor pe care le cumpără din magazine.

Când alegem o firmă de ceaiuri sau suplimente, trebuie să căutăm acele firme care sunt autentice și au produse certificate pentru a ne asigura că nu ne vor afecta sănătatea.

Echinacea Purpurea este mai mult decât o floare frumoasă. Pe măsură ce studiile de cercetare continuă să-i descopere beneficiile, se așteaptă să devină mai populară și în mai mare cerere în viitorul apropiat.

Postări din aceeași categorie:

Domeniilor web Previous post Diferența domeniilor web și a site-urilor web
Avantajele unui certificat SSL Next post Certificat SSL