Avantajele unui certificat SSL

SSL este folosit ca protocol de securitate pentru a proteja datele utilizatorului de scamatori. La modul proriu, un certificat SSL constă în fișiere de date care aplică o cheie criptografică datelor unei organizații. Toate aceste procese sunt făcute online. Website-urile le folosesc atunci când un utilizator le activează, serverele împreună cu site-ul sunt securizate, iar datele utilizatorului sunt protejate.

Cum funcționează un SSL?

Straturile de siguranță numite și SSL sunt un protocol digital de securitate care are scopul de a proteja conexiunile utilizatorului și de a elimina șansele furtului de date. Pentru realiza toate acestea, acestea folosesc criptografia cu cheie publică pentru a cripta toate conexiunile la site-ul în care fost instalat.

Certificat SSL
Certificatul SSL securizează și criptează datele

Acest mecanism folosește puterea numerolor, acestea fiind lungi și generate aleator, ele sunt așa-numitele chei. Deci, practic, o cheie este publică, iar cealaltă este confidențială. Prin urmare, cheia publică se află în domeniul public și o puteți folosi la serverul vostru. Deci, un mesaj criptat nu poate fi decriptat decât folosind cheia privată. De exemplu, dacă vă trimiteți statisticile bancare unui creditor prin website, mesajul va fi criptat. Când ajunge la destinatar, el poate fi deschis și este decriptat cu o altă cheie (al doilea set). Deși spyware-urile pot intercepta mesajul înainte să ajungă la destinație, el nu poate fi decriptat folosind altă unealtă. Cel puțin, până acum nu există această altă unealtă.

Veți ști că folosiți un site protejat prin SSL dacă vedeți un lacăt în partea stângă a bării de căutare. Mai există și website-uri care au un logo SSL în partea dreaptă jos. Iar în cele din urmă, mai există HTTPS-ul, unde ”S„ final înseamnă că e securizat.

Avantajele unui certificat SSL

Văzând această creștere fără precedent a numărului de cazuri de indivizi care au fost păcăliți online, nu vă puteți permite să nu aveți acest protocol. Mai jos sunt câteva din avantajele sale.

  • Protejează datele transmise între calculator și servere
  • Un site securizat vă îmbunătățește ratingul pentru metoarele de căutare
  • Clienții vor avea mai multă încredere în site-ul vostru
  • Site-ul va fi mai profitabil

De unde se obține un certificat SSL

Dispozitivele voastre păstrează liste de certificate și autorități de încredere de la care le puteți obține. Prin urmare, trebuie să le achiziționați de la o autoritate de certificare de încredere, pentru ca sistemul de operare și browserele de pe dispozitiv să nu renunțe la autenticitatea certificatelor instalate. 

Cum funcționează certificatul SSL?

Când utilizatorul se autentifică pe site și găsește avertismente cu privire la insecuritate sau certificate dubioase, este posibil să pierdeți clienți și piața, iar în cele din urmă, să fiți retrași de pe SERP. Prin urmare, licențele pe care le instalați trebuie să fie de încredere și să fie în beneficiul utilizatorului final.

Esența

Certificatele SSL sunt utilizate pentru a vă proteja informațiile personale și conversațiile private. Desigur că nu doriți ca informații, cum ar fi informațiile cardului de credit, extrasele bancare, detaliile de securitate socială, planurile, etc., să fie publice. Toate site-urile ar trebui să aibă această protecție, în special cele care tratează informațiile sensibile ale utilizatorului.

Postări din aceeași categorie: