Ghid pentru prelate antigrindină pentru mașină

Prelatele antigrindină

Materialele prelatelor antigrindină

O prelata antigrindina pentru maşină e de obicei făcută din materiale rezistente care au caracteristici specific care le confer rezinstența la impact și la apă. Materialele stratului exterior oferă protecție în fața razelor UV pentru a împiedica prelata să se descompună cât timp se află sub soare pentru perioade lungi de timp. Aceste materiale ale stratului exterior sunt de obicei și impermeabile.

Prelatele antigrindină
Prelatele antigrindină – configurare afișaj

Materialul interior este de obicei o căptușeală moale. Aceasta împiedică zgârierea mașinii. Materialul interior are caracteristici specifici care permit materialului să respire și să împiedice acumularea umezelii. 

Prelatele pot afecta vopseaua de pe mașină?

Sunt unii proprietari care susțin că vopseaua de pe mașinile lor a fost afectată de prelata antigrindină pe care au folosit-o. Cu toate acestea, adevărul e că depinde mult de modul în care folosiți prelata (mai multe informații pe site-ul Withcar) și dacă sau nu sunteți atenți la și urmați instrucțiunile de folosire. Cea mai frecventă cauză a zgârieturilor e punerea prelate peste o mașină murdară.

Particulele de praf și murdăria prezente pe suprafața mașinii vor duce la zgârierea vopselei când puneți ceva peste mașină. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă spălați mașina înainte de a pune prelate. Dacă aveți de gând să lăsați mașina undeva pentru o perioadă lungă de timp, se recomandă să aveți grijă la detalii și să folosiți inclusive ceară sau loțiune ceranimă.

Pe lângă asta, zgârieturile se pot produse dacă prelate are garniture. Trebuie să aveți mai multă grijă când le folosiți pentru a vă asigura că nu se freacă de mașină.

O altă cauză este vântul. Când vântul bate în jurul prelate, aceasta se poate freca de mașină. De asemenea, când vântul intră sub prelate, practic să vă așteptați să intret totul pe sub ea și după cum știți, asta provoacă daune. Apărătorile de vânt pot fi folosite pentru a preveni această problem.

În plus, dacă umezeala ajunge sub prelate, aceasta poate cauza alte daune. Aceste daune nu sunt neapărat zgârieturi, ci mai degrabă vopseaua se cojește sau se poate decolora.

Postări din aceeași categorie:

Previous post Mobilier de grădină în stil clasic
Parasolarele auto Next post O scurtă prezentare a parasolarelor auto