Suplimentele Ginko Biloba pentru o sănătate mai bună

Medicina tradițională chineză încorporează de mii de ani utilizarea extractelor de ginko provenite din frunzele arborelui ginko biloba. Acesta este, de asemenea, cel mai des utilizat ca formă de fitoterapie în toată Europa. Chiar dacă beneficiile pe care ginko le oferă nu sunt încă complet înțelese și descoperite, nu se poate nega faptul că ginko are mai multe proprietăți interesante care pot ajuta la tratarea anumitor afecțiuni.  

Ginko este considerat cea mai veche specie de arbore care a supraviețuit și este numit în mod obișnuit fosila vie. Pe baza înregistrărilor fosile, se crede că își are originea în era Permiană, în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani.

Ce este Ginko?

Ginko este considerat cea mai veche specie de arbore care a supraviețuit și este numit în mod obișnuit fosila vie. Pe baza înregistrărilor fosile, se crede că își are originea în era Permiană, în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani.

Acest arbore s-a răspândit în întreaga lume în timpul Paleozoicului și a cunoscut un declin înainte de Epoca de Gheață, înainte de a se retrage în cele din urmă în pădurile de munte din China. 

Ginko este singura specie vie din această familie care vorbește despre rezistența copacului. De asemenea, s-a întâmplat să fie prima creștere verde care a apărut în orașul Hiroshima după explozia atomică. Proprietățile acestui copac au fost înregistrate pentru prima dată cu mult timp în urmă, în jurul anului 2.800 î.Hr. 

Frunza de ginko a fost folosită în medicina tradițională chineză pentru susținerea sistemului respirator. Este destul de uimitor faptul că un copac străvechi precum ginko, care a fost însămânțat cu multe secole în urmă, a rămas în picioare și a prosperat până în ziua de azi pentru a avea o influență foarte profundă asupra fiziologiei umane. 

Ginko și constituenții săi activi 

Cele mai active componente ale extractului sunt lactonele terpenice și glicozidele ginkgo-flavone, care reprezintă aproximativ 6% și, respectiv, 24% din extract. Fracțiunea de glicozide ginkgo-flavone este alcătuită din izohamnetină, kaempferol și quercetină, în timp ce fracțiunea de lactone terpenice este compusă din bilobalidă și ginkgolidele J, B, C și A. 

Utilizările de ginko biloba în zilele noastre sunt deja bine stabilite. Pentru început, acesta este utilizat pe scară largă în Europa pentru susținerea funcției cognitive.

Multe utilizări și scopuri diferite ale Ginko

Utilizările de ginko biloba în zilele noastre sunt deja bine stabilite. Pentru început, acesta este utilizat pe scară largă în Europa pentru susținerea funcției cognitive. 

De fapt, ginko împreună cu constituenții săi au făcut obiectul a peste 400 de publicații științifice, ceea ce îl face să se numere printre cele mai cercetate și studiate produse din plante până în prezent. Diverse studii clinice au documentat deja efectele pozitive ale ginkgo asupra funcției cognitive. S-a arătat că ginko poate afecta memoria de recunoaștere, memoria de reamintire, atenția, timpul de reacție, nivelul de energie, starea de spirit și concentrarea.  

Diferite acțiuni diverse contribuie, de asemenea, la eficacitatea generală a ginko. Dar, nu toate mecanismele menționate sunt deja explicate și clarificate. Unele acțiuni care pot contribui la eficacitatea ginko-ului includ activitatea antioxidantă indirectă și directă, acțiuni neuroprotectoare și un flux sanguin optim.  

Toate efectele terapeutice combinate pot fi mult mai mari în comparație cu cele ale mecanismului individual. Acesta poate fi, de asemenea, efectul efectelor sinergice ale diferitelor componente ale extractului global.   

Există persoane care folosesc, de asemenea, ginko biloba pentru a le ajuta cu următoarele probleme:

  • Alergii și astm 
  • Tulburări ale fluxului sanguin sau circulatorii, cum ar fi bolile arteriale periferice, tromboflebita și fenomenul Raynaud
  • Probleme de concentrare și de memorie, probleme de dispoziție, stres și anxietate
  • Declinul mintal, cum ar fi demența 

Este nevoie de dovezi suplimentare pentru a afla cât de bine și dacă va ajuta cu adevărat la prevenirea sau gestionarea problemelor de sănătate menționate. 

Diverse studii clinice au documentat deja efectele pozitive ale ginkgo asupra funcției cognitive. S-a arătat că ginko poate afecta memoria de recunoaștere, memoria de reamintire, atenția, timpul de reacție, nivelul de energie, starea de spirit și concentrarea.

Este sigur să folosiți Ginko?

Se pare că ginko este destul de sigur și este asociat doar cu câteva efecte secundare. Un contact direct cu pulpa arborelui ginko poate duce la o reacție cutanată care este aceeași cu cea a iederii otrăvitoare. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la această problemă dacă luați ginko pe cale orală sau prin utilizarea de suplimente orale. Experții nu sunt foarte siguri dacă ginko este sigur și pentru femeile care alăptează sau pentru cele însărcinate, așa că este mai bine ca aceste femei să se consulte mai întâi cu medicul lor înainte de a se decide să ia orice formă de ginko. 

Până în prezent, singura complicație majoră sau gravă asociată cu utilizarea ginko este reprezentată de problemele de sângerare și se pare că riscul este destul de scăzut. Nu este recomandat să folosiți ginko dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui sau așa-numitele anticoagulante, inclusiv warfarină, AINS sau aspirină. Aceasta deoarece ginko poate reduce și mai mult capacitatea sângelui de a se coagula corespunzător. Efectele combinate ale acestor medicamente și ale ginko pot fi de fapt periculoase. 

Statele Unite ale Americii Food and Drug Administration sau FDA nu pune în aplicare reglementarea suplimentelor alimentare la fel ca și modul în care acestea reglementează medicamente normale. Este posibil să se vândă suplimente alimentare fără nicio cercetare sau cu cercetări limitate cu privire la siguranța acestora sau la cât de bine funcționează. 

Informați-vă întotdeauna medicul dumneavoastră ori de câte ori utilizați anumite suplimente alimentare sau dacă intenționați să combinați tratamentul medical obișnuit cu un supliment alimentar. De asemenea, poate fi nesigur dacă renunțați la tratamentul medical obișnuit pentru a vă baza doar pe suplimentele alimentare. Este imperativ mai ales pentru femeile care alăptează sau pentru cele însărcinate.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți atunci când utilizați un supliment alimentar precum VegaMega ginko biloba:

  • La fel ca și medicamentele tradiționale, diferite suplimente alimentare pot declanșa reacții alergice, pot provoca efecte secundare sau chiar pot interacționa atât cu medicamentele eliberate fără prescripție medicală, cât și cu cele eliberate pe bază de prescripție medicală sau cu alte suplimente pe care le luați în prezent. O interacțiune sau un efect secundar cu un alt supliment sau medicament poate chiar să agraveze alte afecțiuni de sănătate existente. 
  • Este posibil ca procesul de fabricare a suplimentelor alimentare să nu urmeze nicio standardizare. Din acest motiv, posibilitatea apariției efectelor secundare și cât de eficiente sunt acestea pot varia între mărci sau chiar în diferite loturi aparținând unei singure mărci. Forma specifică a suplimentului pe care îl cumpărați din magazinele alimentare sau de produse naturiste poate fi diferită de cele utilizate în cercetare
  • În afară de minerale și vitamine, nu se știe încă ce fel de efecte pe termen lung pot avea majoritatea suplimentelor alimentare.
  • O altă precauție importantă de reținut este evitarea utilizării suplimentelor alimentare în timpul alăptării sau al sarcinii. Dacă luați medicamente farmaceutice sau aveți o afecțiune medicală existentă, asigurați-vă întotdeauna că vă consultați medicul înainte de a le utiliza. 

Postări din aceeași categorie:

Femeie de machiaj Previous post Cum să-ți faci ochii să iasă în evidență cu câțiva pași simpli
Next post Pro și contra unui ghiveci de flori din beton