Tipuri de bază de ochelari

Ochelari pentru bărbați

Asigurați-vă că mergeți mai întâi la medicul oftalmolog pentru a face un examen oftalmologic pentru a determina tipul exact de corecție a vederii care vi se potrivește cel mai bine înainte de a merge să cumpărați ochelari noi. Optometristul va scrie o rețetă de ochelari pe care o veți folosi atunci când faceți cumpărături online sau vizitați un optician pentru noua pereche de ochelari.

Următoarele sunt cele mai comune tipuri de lentile de vedere disponibile în prezent:

Lentile bifocale

Lentilele bifocale sunt lentilele multifocale, ceea ce înseamnă că acestea au două „puteri” distincte. Diferitele secțiuni ale lentilelor corectează vederea de aproape și vederea la distanță. Lentilele bifocale sunt recomandate persoanelor care au mai multe probleme de vedere, cum ar fi miopia sau miopia de aproape și hipermetropia sau presbiopia legată de vârstă.

Lentilele multifocale
Lentilele bifocale sunt lentilele multifocale

Lentile progresive

Lentilele progresive funcționează pentru persoanele care au nevoie de lentile trifocale sau bifocale. Acești ochelari oferă o corecție similară pentru vederea la distanță, intermediară și de aproape, fără linii între fiecare secțiune. Există multe persoane care preferă lentilele progresive datorită tranziției mai ușoare între câmpurile de vedere. Singurul dezavantaj este câmpul de vedere general mai mic al acestora, care îi face pe unii oameni să revină la lentilele trifocale sau bifocale.

Lentile progresive: cele bune, cele rele și cele urâte

Viziune unică

Probabil că cel mai comun și mai accesibil tip de lentile de ochelari nu este altul decât lentilele monofocale. Câmpul lor vizual este cel mai mare, deoarece corectează vederea la o anumită distanță, fie de aproape, fie de departe. Dacă suferiți de astigmatism sau se întâmplă să fiți miop sau hipermetropic, este probabil să vi se prescrie lentile monofocale.

Lentile trifocale

Ochelarii trifocali sunt la fel ca ochelarii bifocali, singura diferență este că aceștia au o putere suplimentară pentru corectarea vederii intermediare. De exemplu, partea intermediară poate fi folosită pentru vizualizarea unui ecran de calculator. 

Principalul dezavantaj al lentilelor trifocale și bifocale este linia distinctă dintre fiecare câmp de vedere. Aceasta face ca secțiunea lentilelor să producă o viziune semnificativ diferită. Deși multe persoane se pot obișnui cu ea fără a avea nicio problemă, acesta este neajunsul care a deschis calea spre crearea unor lentile mai avansate, cum ar fi lentilele progresive.

Postări din aceeași categorie:

Trenuri din lemn Brio in culori colorate Previous post Trenurile din lemn Brio și beneficiile lor interesante
Cauciucurile auto pentru vara Next post Cât de mult rezistă cauciuzurile?